Tea Tree Oil

november 14, 2013

Tea Tree Oil Tegen Allerlei Kwalen!

Tea tree olie is een 100 % natuurlijk product dat oorspronkelijk uit Australië komt. Tegenwoordig komt deze olie voor in allerlei cosmeticaproducten en kan je het gebruiken tegen kwalen (met name puistjes!) en als schoonmaakmiddel in het huishouden. Het is namelijk een essentiële olie met een ontsmettende werking op schimmels, bacteriën en virussen.

Tea tree olie wordt gewonnen uit de bladeren van de tea boom. Het gebruik van deze olie is volkomen veilig zolang het alleen uitwendig toegepast wordt. Over het algemeen is geen enkele essentiële olie geschikt voor inwendig gebruik. De tee trea olie is heel giftig wanneer het ingeslikt wordt. Houd de olie daarom altijd uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren.

Doordat deze speciale olie erg effectief is, wordt het veel verwerkt in cosmeticaproducten. Voor bijna alle kwalen kan je ook een product kopen waar deze olie in verwerkt is. Zo bestaan er speciale voetsprays, anti-luizenshampoo’s, gezichtslotions, zeep, gezichtsmaskers en crèmes. Deze soort olie is dus bijna in elke vorm verkrijgbaar en er is veel keus!

De tea tree olie zit meestal in een donker potje, de olie kan namelijk het beste op een donkere, koele en droge plek bewaard worden. Door licht, vocht en warmte zou de chemische samenstelling van de olie kunnen veranderen en dus mogelijk een minder goede werking kunnen hebben. Let bij aankoop vooral op dat de olie 100% puur is. Er bestaan namelijk ook neppe tea tree oliën die van een andere boom dan de echte tea tree afkomen: Melaleuca alternifolia.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *