Steenbok 22 december – 20 januari

september 13, 2013

Kenmerk Aarde

Planeet Saturnus

Karaktereigenschap Verstandig

Een Steenbok is zeer rationeel en laat zich niet snel door zijn gevoelens leiden. Dit sterrenbeeld dat bij het teken van de aarde hoort, is realistisch van aard waardoor passies en idealen ver van hem af lijken te staan. Het onmogelijke waarmaken geldt daarvoor niet voor een Steenbok. Jij verbindt zich liever met de realiteit en neemt geen stappen in het leven die te ver van hem afstaan. Jij streeft daardoor niet naar onhaalbare idealen, maar blijft juist veilig in je vertrouwde omgeving. De doelen die je wilt bereiken zijn daarmee vrijwel altijd op je aardse verstandelijkheid afgestemd: stapsgewijs en je zal daarom ook niet in een klap grote sprongen maken.

Een Steenbok is misschien wel de beste collega die men zich kan wensen. Je bent erg georganiseerd en werkt hard aan het behalen van de opgezette doelen. Planmatig werken hoort bij jouw professionaliteit, waardoor je zeer gestructureerd te werk gaat en niets uit het oog verliest. Jij hebt een hekel aan mensen die slordig zijn en zich niet houden aan het werkprogramma. Jij wilt namelijk dat het resultaat volgens de opgezette planning en structuur wordt behaald, zodat problemen worden vermeden.

Jouw reële aard maakt je een betrouwbare, maar geen spannende persoon. Hoewel anderen vaak onder de indruk van je succes kunnen zijn, kan men echter snel op je uitgekeken zijn. Dit komt omdat een vurige passie voor het nemen van risico’s ontbreken. Je diepe aardse karakter zorgt namelijk voor gebrek aan inspiratie. Dit leidt daardoor, ondanks het succes, jou tot een oppervlakkig persoon die niet al te veel diepgang heeft.

Bekende Steenbokken: Ellen De Generes (1 jan.), Mel Gibson (3 jan.), Isaac Newton (4 jan.), Nicolas Cage (7 jan.), Elvis Presley (8 jan.), Simone de Beauvoir (9 jan.), Jesse James (10 jan.), Albert Schweitzer (14 jan.), Kate Moss (16 jan.), Al Capone (17 jan.), Kevin Costner (18 jan.), Mohammed Ali (18 jan.), Edgar Allan Poe (19 jan.)

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *