Sportschool? Hou Vol!

augustus 26, 2014

Je wilt meer bewegen en daarom heb je besloten om je bij een sportschool in te schrijven. Maar na een paar keer sporten begin je al je motivatie te verliezen, waardoor je je in plaats van gezond vooral heel schuldig voelt. Als resultaat krijg je nog minder zin in sporten dan je misschien al had. Kortom, je komt terecht in een vicieuze cirkel. Hoe zorg je nu dat je de positieve lijn van de aanschaf van een abonnement op de sportschool doorzet en ook daadwerkelijk blijft gaan?

In een sportschool kun je op vele manieren bewegen: met fitnessapparaten, op de loopband of bijvoorbeeld op de crosstrainer. Om plezier te krijgen in je wekelijkse bezoekjes aan de sportschool, is het daarom belangrijk om een sport te kiezen die je leuk vindt. Neem even de tijd om een aantal apparaten uit te proberen en kijk wat jou het best past.

Daarnaast is regelmaat erg belangrijk om iets vol te houden. Kies daarom een tijdstip waarop je praktisch altijd kunt, bijvoorbeeld op een vrijdagavond. Kies vervolgens een partner als je alleen sporten niks aan vindt. Samen sporten is niet alleen gezelliger, het helpt je ook om het sporten vol te houden. Jij wilt immers niet altijd degene zijn die afzegt! Zoek daarom een sportmaatje waarmee je naar de sportschool kunt gaan.

Het is goed dat je wilt sporten, maar overdrijf niet: probeer in ieder geval eens per week te gaan en houd het daar in de eerste instantie bij. Als je direct twee of drie keer per week gaat, dan is de kans groter dat je snel afhaakt. als je één keer overslaat, ga je immers nog steeds één of twee keer. Als je eenmaal begint met overslaan, dan ga je voor je het weet helemaal niet meer!

In het begin is het tripje naar de sportschool nog geen gewoonte en neemt het vaak tijd in beslag waarvan je denkt dat je die niet kunt missen. Beloon jezelf daarom voortaan telkens als je naar de sportschool gaat. Probeer iets te kiezen dat je echt niet wilt mislopen, bijvoorbeeld het kijken van een bepaald televisieprogramma. Je kunt het beste voor een beloning gaan die direct aansluit op je bezoek. Dat voelt pas echt als een ware beloning voor het harde werken!
Tot slot, behandel het uitje naar je sportschool als een afspraak, zoals je die bijvoorbeeld ook met een klant of vriend(in) maakt. Zo’n afspraak zeg je ook alleen maar af als je echt een goede reden hebt. Wanneer je je sportschool behandelt als een afspraak, is de kans dat je in het ritme komt veel groter.

fitness-banner-2

Een Reactie

  1. Kaleigh

    2 juli, 2016 at 19:11

    Thanks for shinarg. Always good to find a real expert.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *