Singletasken!

augustus 13, 2015

Ben jij een super efficiënte multitask-superheld? Dan hebben we slecht nieuws voor je: je loopt achter! Het is nu tijd voor een update: singletasken verhoogt je productiviteit én de kwaliteit van je leven. Het is misschien erg aantrekkelijk om een multitaskend wonder te zijn. Iemand die alle ballen in de lucht houdt en die meerdere dingen tegelijk doet. Maar vaak lukt het ons niet en in de tussentijd voelen we ons overweldigd en komen we nauwelijks vooruit. Multitasken is daarom niet effectief. Het zuigt namelijk je energie leeg, het maakt je werk minder goed en het bezorgt stress en onrust.

Ons bewuste brein kan maar één ding tegelijk. Als je deze anders gebruikt, kost dit erg veel energie. Het wordt tijd dat we daar mee gaan stoppen: vanaf nu gaan we singletasken voor meer rust, meer productiviteit en beter werk. Singletasken is simpel te doen en het biedt ontzettend veel voordelen. Je zult je beter kunnen concentreren en door deze verhoogde concentratie kun je sneller complexe problemen oplossen. Je kunt weer ouderwets scherp nadenken. Daarnaast kom je sneller in de flow: je vergeet de tijd en lijkt één te worden met je taak. Dat is helemaal goed, want de flow helpt je om gelukkig te zijn, het verlaagt je stressniveau en verhoogt de voldoening die je uit je werk haalt.

Je zult ook merken dat je meer dingen gedaan krijgt. Je behaalt namelijk een mate van productiviteit die je niet kunt bereiken met multitasken. Je kunt de ene taak na de andere afvinken, je wordt niet langer omringd door tientallen half afgemaakte taken enn dat gevoel van voltooiing geeft je een heerlijke boost.

Neem daarom een taak en werk er bewust aan, zonder afleiding. Door te singletasken krijg je meer voor elkaar, levert beter werk af en ervaart ook nog eens veel minder stress. Dat is een mooi resultaat voor zo’n simpele gewoonte. Laat daarom singletasken je leven mooier maken, taak voor taak

 

 

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *