Simple Minds

september 17, 2013

Extra concert van de Simple Minds op 20 november in de Heineken Music Hall!

Op woensdag 20 november geeft de Schotse band Simple Minds een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert staat in het teken van hun ‘Greatest Hits Tour’ die in Dublin van start gaat.

Simple Minds is een van de meest succesvolle Schotse bands aller tijden. Ze verkochten miljoenen albums en hebben meer dan 20 hits op hun naam staan. De band staat garant voor energieke live optredens en tijdens hun ‘Greatest Hits Tour’ zullen ongetwijfeld de klassiekers ‘Alive and Kicking’, ‘Promised You A Miracle’, ‘Waterfront’, ‘Let There Be Love’, ‘Belfast Child’ en ‘Don’t You (Forget About Me)’ voorbij komen. Afgelopen vrijdag is het album ‘Celebrate’, een verzameling van o.a. al deze grote hits, uitgekomen.
Simple Minds begon in 1977 als new wave groep en behoorde tot de grondleggers van deze innovatieve muziekstroming. Begin jaren 80 breekt de band in eigen land door met de single ‘Promised You a Miracle’. De wereldwijde doorbraak volgt in 1985 met de single ‘Don’t You (Forget About Me)’. Het nummer is de soundtrack van de populaire film ‘The Breakfast Club’ en belandt ook in Nederland op nummer één.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *