Siesta

november 13, 2013

Niet voor niets doen ze in warme landen in de middag een siësta. De siësta is goed om je hersenen op te frissen. Dus laat je koffie staan, en doe tussen 13:00 en 15:00 uur een middagdutje. Dit kan met name goed voor de alertheid zijn als je de vorige nacht weinig hebt geslapen, maar ik zeker ook goed om iedere dag te doen. Het doen van een middagdutje reduceert stress en vermindert volgens wetenschappers het risico op hart- en vaatziekten.

Zo haal je het meeste uit je siësta. Doe regelmatig een middagduitje, neem het liefst iedere dag deze tijd voor jezelf. Het beste kan je slapen na de lunch. Ga in een donkere ruimte zitten, niet liggen, want als je gaat liggen dan kom je in een diepe slaap. Heb je geen donkere kamer tot je beschikking, dan kan een slaapmasker, doek of sjaal ook uitkomst bieden. Hoe minder licht, hoe sneller je in slaap valt. Verder is het belangrijk om warm te blijven tijdens je siësta. Sla een deken om je heen want tijdens het slapen daalt je lichaamstemperatuur. Het beste is 30 minuten omdat veel mensen na een slaap van meer dan een half uur suf kunnen worden.

Een middagdutje van 10 tot 20 minuten, of wel een power nap, is een korte en effectieve manier om je alertheid en concentratie te verhogen. Het bevordert alertheid en motorische vaardigheden.

Wil je je geheugen verbeteren zodat je makkelijker dingen, feiten, plaatsen en namen voor de geest kan halen? Heb je een moeilijke beslissing te nemen? Sleep on it. Een middagdutje van 60 minuten zal je hersenen zo opfrissen zodat je helder kunt denken.

Neem je 90 minuten voor je middagdutje dan zal dit leiden tot meer creativiteit en er voor zorgen dat je emotioneel sterker wordt. Maar pas op, voor veel mensen is dit echt te lang. Ze worden dan suf wakker.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *