Samenwonen

augustus 18, 2016

De geboden van samenwonen

‘Ein-de-lijk’ na lang zoeken hebben jullie een plek voor jullie samen gevonden. Nooit meer slepen met spullen en iedere ochtend naast hem/haar wakker worden. Leuk? Wel met deze vier geboden:

Gij zult dingen alleen blijven doen

Soms heb je zin om samen iets te doen, terwijl je partner liever iets anders doet (of andersom). Het is dan verleidelijk om je partner over te halen, samen is immers gezelliger. Maar vergeet niet dat het belangrijk is om ook je eigen dingen te blijven doen. Dit is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor jullie relatie!

Gij zult zin maken

Hoeveel je op een dag ook doet, hoe laag je wallen soms ook staan: probeer tijd te blijven maken om samen iets te doen. Dat kan inderdaad een fietstocht zijn, maar ook een strandwandeling, een weekend weg, een kroegentocht of een uitgebreid diner voor twee. Blijf moeite doen. Juist dat helpt om energiek te blijven.

Gij zult af en toe de badkamerdeur op slot doen

Het is belangrijk dat je je op je gemakt voelt in een relatie. Dat je je dus niet schaamt als je een keer buikgriep hebt en je om de vijf minuten naar de badkamer scheurt om daar compleet leeg te lopen. Het moet echter geen gewoonte te worden. Niet alles hoeft zichtbaar te zijn. Dat houdt het spannend. Draai de badkamerdeur daarom ook eens op slot – om je in een sexy lingeriesetje te hijsen, bijvoorbeeld.

Gij zult niet zeuren

De pot haargel zonder deksel, het glas water van drie dagen terug dat nog steeds naast het bed staat, slingerende sokken; het zijn allemaal dingen die je behoorlijk kunnen irriteren. Is dat nodig? Niet altijd. Soms gebeurt het zonder dat je partner het doorheeft. In dat geval: maak er niet meteen een heisa van.

samenwonen-11

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *