Saladebar Venkel

november 20, 2013

Maaltijdsalades met groenten en fruit van boeren uit de buurt.

Amsterdam is een bijzonder eetplekje rijker geworden deze maand. Zondag 10 november werd op de Albert Cuypstraat salade bar Venkel geopend. Bij deze saladebar kan je verse maaltijdsalades eten gemaakt van seizoenproducten. Biologisch geteelde groente en fruit komt vers van het land direct naar Venkel. De honing komt uit Amsterdam van bijen aan de Amstel. De vis komt vers uit de Noordzee.

Je kunt bij Venkel lunchen, avondeten of een salade meenemen voor onderweg. Wanneer je voordat je komt even belt zorgen zij er voor dat je salade klaar staat als je er bent. Het interieur is authentiek en duurzaam, er hangt een prettige sfeer. Sommige onderdelen van het interieur zijn zelfgemaakt, aan de muur hangt een moestuintje en er zijn kratten met verse groente en fruit opgestapeld. Wanneer je binnen komt krijg je het gevoel een markt met verse producten binnen te stappen.

De salades worden vers beried, en naast een vaste menu van verschillende salades die kunt uitbreiden is er de mogelijkheid om zelf een salade samen te stellen. En dit alles voor weinig geld. Midden in Venkel staat een kraantje waar je je flesje met water bij kunt vullen, en je kunt er ook zelf limonade maken uit een kraantje. Maar de chocolademelk van Venkel of hun zelfgemaakte limonade zijn zeker de moeite waard.

Venkel heeft ook een winkel waar je hun olie, azijn, ingemaakte groenten en snijplankjes gemaakt van hout uit Amsterdam kunt kopen.

venkel-4

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *