Lekker op de fiets

maart 1, 2019

De zomer is aangebroken, een heerlijke tijd om te fietsen. Fietsen is niet alleen leuk, maar ook super gezond. In Nederland boffen we maar dat we de fiets kunnen pakken en kunnen fietsen naar waar we maar heen willen. Ja, we hebben zelfs de luxe om op de duinen te gaan fietsen. Geen duinen bij jou in de buurt? Zoek dan een heerlijke park op, want die is er vast wel!

De voordelen van fietsen zijn meer dan je zou denken. Des te meer reden om te blijven fietsen, of het nou mooi of slecht weer is. Gecce.nl geeft hier een opsomming van waar fietsen goed voor is. Benieuwd? Lees dan verder!

Fietsen is goed om hart-en vaatziekten, diabetes en kanker te bestrijden. Omdat deze ziekten het gevolg kunnen zijn van teveel vet dat wordt opgeslagen op de verkeerde plek, kan dit probleem met fietsen bestreden worden. Door veel te bewegen verbrand je namelijk vet en een half uur fietsen per dag is al voldoende om vet te verbranden!

Door te fietsen verminder je je stressgehalte. Omdat stress hormonen aanmaakt als adrenaline en cortisol, reageert het lichaam hier negatief op. Wanneer je actief blijft bewegen en je lichaam en geest zich ontspannen vermindert je stress en maakt je lichaam minder negatieve hormonen aan. Fietsen is het perfecte middel om stress te verminderen, aangezien het een goede lichamelijke activiteit en inspanning is, waarna je lichaam heerlijk kan ontspannen.

Door goed en voldoende te bewegen maken je hersenen goede stoffen aan, die je stemming verbeteren. Bovendien zorgt voldoende beweging ervoor dat je goed kan plannen en je goed kan aanpassen aan omstandigheden. Omdat je door te sporten endorfinen aanmaakt, de zogeheten gelukshormonen, zul je actiever zijn. Wetenschappers hebben het altijd over hardlopen, maar lekker fietsen blijkt net zo gezond te zijn als hardlopen volgens wetenschappers. Bovendien belast je je gewrichten minder door te fietsen, wat met hardlopen wel het geval is.

Dus waar wacht je nog op? Neem lekker je fiets en hoppaaa!

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *