Kreeft 22 juni – 21 juli

september 13, 2013

Kenmerk Water

Planeet Maan

Karaktereigenschap Emotioneel

Kreeften hebben een rijke innerlijk dat vol is van emoties. Niet zo gek dat veel artiesten kreeft zijn, gezien het feit dat kunst vaak een veruitwendiging van emoties is, waar een kreeft van barst. Een kreeft heeft een grote inlevingsvermogen waardoor hij andermans gevoelens makkelijk kan begrijpen en empathie kan tonen. Naast deze kwaliteiten hecht hij ook veel waarde aan vriendschap waardoor dit sterrenbeeld een lieve, begripvolle vriend kan zijn die niet snel oordeelt maar wel goed begrijpt.

Jij houdt niet van te veel drukte en blijft daarom in het weekend liever thuis met een aantal vrienden, dan dat hij naar een drukke discotheek gaat. Dit sterrenbeeld blijft namelijk liever in zijn vertrouwde omgeving dan dat hij uit zijn veilige zone gaat wat onvertrouwd aanvoelt. Omdat je veel waarde hecht aan je eigen omgeving en vriendengroep en daarnaast terughoudend bent in nieuwe relaties, kan je voor een buitenstaander saai en koelbloedig overkomen. Dit heeft in wezen niets te maken met saaiheid, want je hebt integendeel veel kwaliteiten in je, maar je kan dit niet altijd even goed uitdrukken.

Omdat je emotioneel bent ingesteld en net als een vissen overgevoelig kan zijn in relaties bevindt je je vaak in een dilemma om iets wel of niet aan te geven. Enerzijds heb je namelijk de behoefte om een vriend iets duidelijk te maken, terwijl je anderzijds bang bent om de gevoelens van een ander te krenken of om verkeerd begrepen te worden. Dit kan jou enorm storen waardoor jij je terug kan trekken en afstand kan nemen van sommige mensen. Is degene tegenover je echter net zo begripvol als jijzelf en oordeelt hij niet zo snel, dan zal je je vertrouwd voelen om je gevoelens tegenover diegene duidelijk te maken.

Tip: Geef een kreeft het vertrouwen dat hij nodig heeft, zodat dingen niet onuitgesproken blijven, want dit kan de vriendschap benadelen.

Bekende Kreeften: George Michael (25 juni), Jean-Jacques Rousseau (28 juni), Prinses Diana (1 juli), Franz Kafka (3 juli), Sylvester Stallone (6 juli), Pierre Cardin (7 juli), Linda de Mol (8 juli), Tom Hanks (9 juli), Bill Cosby (12 juli), Julius Caesar (12 juli), Rembrandt van Rijn (15 juli), Nelson Mandela (18 juli), Carlos Santana (20 juli), Cat Stevens (21 juli),

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *