Katten Café’s

mei 17, 2014

Een kopje koffie terwijl je omringd wordt door tientallen katten, voor de een is het een droom een ander moet er niet aan denken. Het is begonnen in Taiwan in 1998, een aantal jaren daarop volgde Japan. In een land als Japan waar veel mensen geen kat mogen houden in hun kleine appartementje zijn katten cafés tot een ware rage uitgegroeid. De stad Tokyo telt maar liefst 39 kattencafés waar mensen komen om te ontspannen. In Japan zelf vind je bijna 80 katten cafés vandaag. Na het grote succes van het kattencafé in Japan volgden vele andere wereldsteden, met wenen als Europese koploper. Inmiddels hebben onder vele anderen ook Budapest, Berlijn, Madrid en Parijs kattencafés geopend.

Een katten café is een café zoals alle andere waar je naar toe kunt om een kopje koffie of iets anders te drinken, alleen in dit café lopen overal katten rond. Een waar paradijs voor de kattenliefhebber die thuis geen kat mag of kan hebben. In een katten café kan tijd met katten doorbrengen, maar ze kijken, met ze spelen en natuurlijk aaien. Vaak wordt er een uurtarief betaald en mag men naar eigen inzicht tijd met de katten doorbrengen.

Met de recente opening van een katten café in Londen, en later dit jaar in Italië kon Amsterdam natuurlijk niet achterblijven. Goed nieuws voor de Amsterdamse kattenvrienden dus. Het Amsterdamse kattencafé zal “Kopjes” gaan heten en op het moment wordt er druk geld ingezameld om de droom van iedere kattenliefhebber waar te maken.

Kattencafé Kopjes wordt een café met heel veel lieve katten, kattenliefde, goede koffie, en vers gebakken taart.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *