Hoe voorkom je miskopen? Kleuranalyse is het antwoord!…

oktober 1, 2014

Eens in de zoveel tijd sta je voor een uitpuilende kledingkast vol met fancy merkkleding en kom je tot de pijnlijke conclusie dat je de helft eigenlijk nog nooit gedragen hebt! De frustratie die je overhoudt aan het uitruimen van je overbodige kleding en het geld dat je over de balk heb gesmeten kan je jezelf heel makkelijk besparen! De essentie van het voorkomen van miskopen is eigenlijk heel simpel: weten welke kleuren bij jou passen en jou laten stralen! Een kleuranalyse kan jou precies die informatie geven waarmee je bewuster kunt shoppen en miskopen kunt voorkomen.

Een kleuranalyse is geen natte vinger werk; in tegendeel er bestaat in Nederland een gespecialiseerde vereniging die opleidingen en informatie verstrekt voor geïnteresseerde, bekend onder de naam “Colours for You”. Deze kleurenleer is gebaseerd op de kleurentheorie van Albert Munsell. Deze kleurentheorie gaat uit van een aantal primaire kleuren (rood, geel, blauw, groen en violet) die ieder in een andere tint in de zogenaamde 4 kleurseizoenen (lente, zomer, herfst en winter) voorkomen. Elke kleurseizoen heeft dus op deze manier een kleurwaaier ofwel een reeks aan kleuren in verschillende tinten van de primaire kleuren.

Tijdens een kleuranalyse gaat een deskundige met jou aan de slag en analyseert aan de hand van een systematische aanpak tot welke kleurseizoen jij behoort. De deskundige kijkt naar de natuurlijke staat van je gezicht d.w.z. naar je huid, ogen en haarkleur zonder make-up of haarkleuring. Aan de hand van een viertiental kleurdoeken die bij je gezicht worden gehouden, observeert een deskundige wat er in je gezicht verandert bij iedere kleurdoek. Je kunt hierbij denken aan het meer of minder zichtbaar worden van pukkels of rimpels bij bepaalde kleuren. Aan de hand van het effect die een bepaalde kleur heeft op je gezicht, wordt vastgesteld welke soort kleuren (d.w.z. donkere, lichte, heldere of gedempte kleuren) het beste bij je passen. De volgende stap is het vaststellen van de seizoen waar je toe behoort. Dit gebeurt op een vergelijkbare manier maar dan met seizoendoeken. Nadat de seizoendoeken zijn vergeleken met je gezicht weet een deskundige tot welk seizoen jij behoort. Tot de seizoenen winter en zomer behoren de koele kleuren en tot de herfst en lente behoren de warme kleuren.

Na een persoonlijke kleuranalyse is het feestje nog niet afgelopen! Je krijgt namelijk ook een complete make-up sessie in de kleuren van je eigen seizoen. De make-up informatie krijg je ook nog eens op papier mee zodat je het thuis zelf kan overdoen. Tevens ontvang je een kleurwaaier in de kleuren van je eigen seizoen. Een kleurwaaier omvat 96 kleuren per seizoen en is een handig hulpmiddel bij het kiezen van de juiste kleding die ook daadwerkelijk bij je uitstraling past. Ziezo! Het efficiënt shoppen kan beginnen!

Een kleuranalyse duurt 1,5 tot 2 uur. Een kleurdeskundige die op locatie werkt is te vinden bij AB Colours.

Contactpersoon

Mw A. Breugem, atiebreugem@hotmail.com

Facebook

https://www.facebook.com/pages/AB-Colours/777351355612671


Best friends have fun with new dress

2 Comments

  1. D van den Heuvel

    6 oktober, 2014 at 13:57

    Goede ervaring met AB Coulours. Deskundig en prettig advies. Mijn kledingkast en ikzelf zijn er op vooruit gegaan.

  2. W van Bohemen

    6 oktober, 2014 at 14:45

    Niet alleen gedegen advies maar ook heel gezellig en open contact met deze mevrouw van AB Colours. Leuk dat er ook adviezen over make-up en dergelijken gegeven kan worden, dat maakt het totaalplaatje!

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *