Het vrouwelijke libido

juni 2, 2014

Mannen hebben een sterker libido dan vrouwen, wanneer je het libido omschrijft als datgene wat ervoor zorgt hoe vaak je aan seks denkt, hoe vaak je seks wilt en erover fantaseert. Onderzoek wijst uit dat de betekenis van het libido voor vrouwen anders is. Vrouwen worden meer beinvloed door omgevingsfactoren waardoor zij meer of minder zin in seks hebben. Dit artikel vertelt je daar meer over!

Het libido van vrouwen wordt sterk beinvloed door hun omgeving: Is het normaal dat vrouwen veel seks hebben in hun omgeving, dan gaan zij daarin mee. Komt een vrouw daarentegen uit een omgeving waar seks taboe is, dan zal zij weinig zin hebben in seks: Dit remt namelijk hun sexdrive.

Om zin te krijgen in seks moet het verlangen bij vrouwen opgebouwd worden. Dit staat haaks op het verlangen van de man. Bij de man is het verlangen al aanwezig en hoeft het niet aangewakkerd te worden door een aangename sfeer. Dat wil zeggen dat de man niet van buitenaf wordt beinvloed, maar dat het zin hebben in seks uit zichzelf voortkomt.

Een vrouw moet daarentegen vaak eerst emotioneel betrokken en verbonden raken om zin in seks te krijgen. De sfeer die ontstaat door liefkozingen en intimiteit is waar de vrouw gevoelig voor is. Als dit voor een aangename sfeer zorgt, dan zal het libido van de vrouw aangewakkerd worden. Gebeurt er echter iets vervelends dat de sfeer kan verpesten, dan heeft de vrouw al snel geen zin meer in seks en is haar lust verdwenen.

Al met al komt het erop neer dat het libido van de man eerder biologisch is bepaald, terwijl het libido van de vrouw minder wordt bepaald door haar biologische aanleg. Daardoor hebben vrouwen ook minder baat bij libidoverhogende medicijnen, in tegenstelling tot mannen.

Vrouwen hebben dus een aangename sfeer nodig om het verlangen naar seks op te bouwen. Een tip voor mannen is daarom om voor een aangename sfeer te zorgen!

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *