Henna Tattoo

november 13, 2013

Tijdelijk een tattoo? Ga voor henna!

Vroeger werd dit lichaamsdecoratie voornamelijk op Marokkaanse en Turkse bruiloften toegepast op de bruid en haar vriendinnen. Het was als het ware een rituele versiering voor de huid. Tegenwoordig wordt het in vele Westerse landen gebruikt om er een tijdelijke tatoeage mee te zetten.

Henna is een plant die vooral in de Arabische landen groeit zoals Marokko, maar ook in India. De bladeren van deze plant worden geplukt en vervolgens droog gelegd. Daarna worden ze vermalen tot een fijne poeder. Deze poeder kunnen we in Nederland in vele winkels kopen, zoals bij de Turkse en Marokkaanse supermarkten.

Henna wordt op de volgende manier bereid: je voegt een klein beetje water toe aan de henna poeder en roert er in totdat er een dikke pap ontstaat. Let er op dat deze pap dik en drapperig is en niet waterig, anders zal het zo van de huid afglijden en de huid niet goed kleuren.

Voordat je de henna op de huid aanbrengt is het aan te raden om de huid in te smeren met olie. Hierdoor zal de henna langer op de huid blijven zitten. Neem nu een cocktailstokje en breng hiermee de henna aan op de huid. Je kunt er sierlijke patroontjes mee maken. Nadat je de henna op de huid hebt aangebracht zal deze beginnen op te drogen. Na ongeveer 2 uur mag je de henna van je huid afhalen met een nat doekje. Je zult meteen het resultaat zien!

Het is aan te raden om de huid de komende 24 uur niet in contact te brengen met water. Op deze manier kan de henna nog meer intrekken. Je tattoo kan nu wel drie weken lang blijven zitten.

Mocht je zelf niet handig zijn met het zetten van een henna tattoo of wil je graag creatieve decoraties op je huid? Raadpleeg dan internet voor verschillende ideeën en tips.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *