Heineken Experience

november 20, 2013

Ontdek het Bier, Deel de Magie!

Heineken Experience is een museum over het biermerk Heineken en de brouwerij. Deze is gevestigd in de voormalige Heineken Brouwerij (gebouwd in 1863) aan het begin van de Pijp in Amsterdam. Hier legt Gerard Adriaan Heineken de basis voor het wereldwijde bierimperium van de familie Heineken. Nadat de brouwerij in 1988 naar elders verhuist, wordt het gebouw opengesteld als museum. In de historische brouwerij bestaan nog altijd de prachtige koperen ketels, maar de Heineken Experience geeft meer dan alleen een lesje biergeschiedenis; het laat je Heineken met ál je zintuigen beleven.

heineken historyTijdens de 2 uur durende tour wordt je langs vier verdiepingen door alle facetten van het biermerk geleid. Je leert hoe de innovaties van het Heineken-lab de kenmerkende Heineken-smaak hebben bepaald en je neemt een kijkje in de oude brouwerij. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je eigen muzikale Heineken-video te maken en laat je vooral inspireren door de nostalgische expositie van 140 jaar Heineken-reclames.

De titel ‘Heineken Experience’ mag je vooral letterlijk opvatten: in de Heineken Brouwerij kun je namelijk zelf ontdekken hoe het voelt om gebrouwen en gebotteld te worden! Ook mag je zelf een biertje brouwen en het in je eigen, gepersonaliseerde flesje bottelen.

Na de interactieve tour kun je lekker ontspannen in het Heineken cafe waar je koffie en bier kunt bestellen (waarvan twee glazen Heineken inbegrepen zijn in de entreeprijs). Dus, wil je meer weten over bier & Heineken? Ervaar het in de Heineken Brouwerij!

heineken-experience-amsterdam-activiteit-am(p-activity,3963)(c-0)

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *