Fietsend door Amsterdam

september 12, 2013

Als je Amsterdam op een gezellige manier wil verkennen dan moet je daar zeker je fiets bij pakken. Dit artikel helpt je om een mooi stukje Amsterdam te leren kennen, op de fiets.

Om te beginnen fiets je naar de Jordaan. Hier ontdek je de boeiende, hippe maar ook een dorpse stijl van Amsterdam. Je vindt hier volop leuke winkeltjes, kroegen en eettentjes. De smalle grachtjes, straatjes en hofjes geven de buurt haar karakteristieke schoonheid. De Brouwersgracht is misschien wel het meest romantische stukje Amsterdam. In deze buurt rijden geen trams en bussen en ook nauwelijks auto’s. De Jordaan voelt daarom een beetje als een dorp binnen Amsterdam en is daarom erg geschikt om te fietsen.

Vanuit de Jordaan fiets je door naar de kleurrijke Negen Straatjes. Dit zijn de Zeven Straatjes plus twee stegen. De Reestraat, Hartenstraat, Gasthuis Molensteeg, Berenstraat, Wolvenstraat, Oude Spiegelstraat, Runstraat, Huidenstraat en Wijd Heisteeg zijn een zeer aangename buurt met een combinatie van hip, traditie en vrijheid. De grachten en historische pandjes bieden veel moois om van te genieten. Je kunt hier ook even van je fiets afstappen en relaxed gaan shoppen in de verschillende kleine boetiekjes.

Heb je een vrije ochtend? Pak dan gauw je fiets om dit heerlijke stuk Amsterdam te ervaren. Heb je geen fiets? Dan kan je deze makkelijk huren op verschillende plekken in Amsterdam, maar je kunt natuurlijk ook heerlijk wandelen!

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *