Coffee Time

december 6, 2013

De beste tijd voor koffie

Vroeg in de ochtend tussen 09:30 en 11:30 is het cortisolgehalte in ons bled laag. Cortisol is het hormoon dat alertheid reguleert en er in de ochtend voor zorgt dat we wakker worden, maar het is ook het stresshormoon. Volgens een studie van een Amerikaanse universiteit is de tijd wanneer het cortisolgehalte laag is de beste tijd om koffie te drinken

Wanneer je tussen 09:30 en 11:30 in de ochtend koffie drinkt werkt de koffie beter. Ten eerste heb je dan minder koffie nodig om wakker te worden, en in de tweede plaats zorgt het drinken van koffie wanneer de cortisol hoog is er voor dat je meer koffie nodig hebt.Aan het einde van de middag tussen 17:30 en 18:30 uur, daalt het cortisol gehalte in ons lichaam weer, wat dit weer een ideale tijd maakt voor een kopje koffie.

Het drinken van koffie wanneer het gehalte van cortisol hoog is, kan er voor zorgen dat je je onrustig gaat voelen. Stress is niet fijn, je concentratie gaat er van achteruit en je hebt meer kans dat je naar ongezonde snacks gaat grijpen. Daarbij zorgt het drinken van koffie bij een hoog cortisol gehalte er voor dat je tolerantie voor koffie gaat ontwikkelen. De koffie werkt niet denkt je lichaam, waardoor het naar meer koffie zal vragen. Hoewel koffie in kleine mate niet slecht is, is het schadelijk als je er te veel van drinkt. Het is daarom belangrijk om koffie te drinken wanneer de tijd daarvoor rijp is. Het cortisol gehalte is het hoogst wanneer we wakker moeten worden, dus vroeg in de ochtend rond 08:00 uur, dan kan je dus het beste geen koffie drinken. Ons lichaam reageert het beste op koffie als wij het rond 09:00 uur of later in de ochtend drinken. Rond het middaguur stijgt de cortisol weer, dan kan je het beste wachten tot later in de middag.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *