Ascendant; Je tweede sterrenbeeld

maart 19, 2014

Ascendant

Vaak weten mensen wat hun ascendant is, maar zij weten niet wat voor invloed hun ascendant heeft op hun karakter. Heb jij ook geen idee van wat jouw ascendant betekent?

De ascendant is het dierenriemteken (sterrenbeeld) dat op het tijdstip van de geboorte aan de oostelijke horizon staat, ook wel het rijzende teken genoemd. Het is dus erg belangrijk dat je weet hoe laat je bent geboren (op de minuut), zodat je jouw ascendant kan berekenen. Het tijdstip bepaalt namelijk wat je ascendant is.

De ascendant wordt vaak omschreven als je tweede sterrenbeeld, die veel invloed heeft op je karakter. De manier waarop jij met andere mensen omgaat en hoe jouw houding is ten opzichte van de buitenwereld, worden bepaald door je ascendant. Dat betekent dat andere mensen jouw verschijning ervaren door de kenmerken van je ascendant. Kortom: je ascendant bepaalt hoe jij je naar de buitenwereld toe gedraagt en hoe anderen jouw aanwezigheid ervaren.

Bij veel mensen is het dierenteken van hun ascendant verschillend van hun geboortehoroscoop. Dat betekent dat zij vaak anders kunnen overkomen dan dat zij zijn. Om een voorbeeld te geven kan men denken aan een vrouw die vissen van horoscoop is, maar boogschutter als ascendant heeft. Deze vrouw zal romantisch, dromerig en gevoelig zijn, terwijl zij door haar ascendant dominerend en betweterig over kan komen.

Omdat het dierenteken van de ascendant vaak verschilt van het dierenteken van de horoscoop, kunnen mensen vaak een verkeerde indruk op hun omgeving maken. Vandaar ook dat mensen vaak genoeg te horen krijgen dat anderen hun niet zo aardig/leuk (noem maar ook) hadden verwacht.

Kortom, de indruk die men bij anderen maakt, kan vaak een heel verkeerd oproepen over de persoon. En waar komt dat door? Natuurlijk door zijn/haar ascendant!

Een Reactie

  1. Rosie

    2 juli, 2016 at 23:33

    It’s a relief to find somonee who can explain things so well

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *