Afvallen met Kauwgom?

april 17, 2018

Wanneer je wilt afvallen, is het de bedoeling dat je niet te veel eet maar ook niet te weinig. Er zijn echter mensen die gaan eten als ze niets te doen hebben, ook al hebben ze eigenlijk niet echt honger. Kan het dan helpen om kauwgom te kauwen en niet aan te komen?

Het klinkt als een logische oplossing: want wanneer je op je kauwgom kauwt, kun je natuurlijk niets anders eten. Zo krijg je dus automatisch minder voedsel binnen. Daarnaast is uit bepaalde onderzoeken gebleken dat je lichaam denkt dat het voedsel binnen krijgt, omdat je aan het kauwen bent en daardoor zou je minder trek hebben. Hierdoor zou je per dag 40 tot 60 calorieën minder binnen krijgen. Dat is geen schokkend verschil, maar op de langere termijn zou dit wel effect kunnen hebben. Het ging hier dan wel om een onderzoek met suikervrije kauwgom. Er zijn overigens mensen die beweren dat ze ook echt kilo’s zijn afgevallen door het kauwen van kauwgom.

Helaas kunnen onderzoekers het niet helemaal eens worden of kauwgom nou echt helpt bij het afvallen of niet, want er zijn ook onderzoeken die aan tonen dat het helemaal niet helpt.
Zo is er een onderzoek dat beweert dat je vooral geen kauwgom met muntsmaak moet nemen, want daardoor zou je juist eerder geneigd zijn om chips of snoep te gaan eten in plaats van gezonde voedsel. Terwijl als je kauwgom met fruitsmaak neemt, je eerder zin hebt in fruit.
Uit dit onderzoek bleek ook dat mensen die kauwgom kauwden wel minder maaltijden aten, maar dit betekende niet dat ze ook minder calorieën binnen kregen. Zij aten dan juist grotere porties, waardoor ze dus toch niet afvielen.

Kortom, het is lastig om vast te stellen of je echt kunt afvallen door kauwgon te kauwen. Sommige mensen zweren erbij, terwijl het voor andere niets uitmaakt. Natuurlijk verbrand je ook een aantal calorieën met het kauwen van de kauwgom zelf, maar dat is maar zo’n 11 calorieën per uur. Dus al je er iets aan wilt hebben moet je veel kauwgom kauwen. Dit is echter niet een heel goed idee, want de zoetstoffen in de kauwgom werken laxerend.

 

kauwgom-3

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *