Pompoensoep

december 6, 2013

Heerlijke soep voor de wintermaanden!

Wat is er lekkerder dan een romige soep in de wintermaanden, waar je het heerlijk warm van krijgt?

Bij deze heb je een makkelijk recept voor het maken van een winterse pompoensoep, en je zult smullen!

Benodigdheden (voor 4 personen):

1 pompoen (ca 1 kg), in stukjes gesneden
1 liter volle of halfvolle melk (kan ook een halve liter water en een halve liter melk)
Een halve winterpeen (in dunne plakjes)
Stukje gember (of 1 eetl. Gemberpuree)
100 ml kookroom of 2 eetl. creme fraiche
Nootmuskaat
5 eetl. Olijfolie
4 seizoenen peper
zout

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in de pan en roer het in stukken gesneden gember met een snufje vierseizoenen peper er doorheen. Voeg na een minuut de in stukjes gesneden pompoen en winterpeen toe. Roer het geheel een paar minuten en voeg vervolgens melk aan toe. Laat het geheel zo’n 20 minuten aan de kook. Mix het vervolgens met een staafmixer en voeg zout en room toe. Rasp er tot slot een snufje nootmuskaat bij, en geniet van een heerlijke romige wintersoep!

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *