5 redenen om iedere dag groene thee te drinken.

april 18, 2014

Groene thee, wie kent het niet? Wereldwijd is het een van de meest populaire dranken omdat het lekker, verfrissend en gezond is. Groene thee komt uit China, maar wordt ook veel gedronken in andere Aziatische landen.

In China en Japan wordt groene thee van oudsher gedronken om de gezondheid te bevorderen. Maar waarom is groene thee nou gezonder dan zwarte thee. Zwarte thee en groene thee worden gemaakt van dezelfde plant groene thee wordt gemaakt door de bladeren van de plant onmiddellijk na het plukken te laten drogen en te stomen zodat het niet gaat fermenteren. Om zwarte thee maken worden de theeblaadjes gefermenteerd door ze aan zuurstof bloot te stellen. Omdat gorene thee niet gefermenteerd wordt behoudt het veel meer antioxidanten en gezonde stofjes.

Langzamerhand verovert groene thee de wereld en gaan steeds meer mensen het drinken.  En dat is maar goed ook want deze thee is heel goed voor je. Hier zijn 5 redenen om iedere dag groene thee te drinken.
 
1. Groene thee is goed voor je bloedsomloop en je hart, daarom vermindert het de kans op hart en vaat ziekten.

2. Groene thee bevat polyfenolen, dit zijn sterke antioxidanten die het lichaam tegen vrije radicalen beschermen. Daarnaast bevat groene thee ook vitamine C, chroom, magnesium, zink en selenium .

3 In een kopje thee zit ook cafeïne. Dat geeft ons energie en werkt stimulerend op lichaam en geest. Maar deze thee verbetert de stofwisseling en reinigt het lichaam. Groene thee stimuleert hierdoor de vetverbranding en reguleert de stofwisseling. Dit maakt groene thee daarom een goede hulp om bijvoorbeeld af te vallen.

4. Japanse studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig groene thee drinken gemiddeld 4.5 jaar langer leven.

5. Groene thee bevat van nature theanine waardoor het stress vermindert. Theanine, een eiwit dat van nature in de theeblaadjes voorkomt, heeft namelijk een ontspannend en kalmerend effect.

Reactie Achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *